Suomalainen logosuunnittelija Ansver Oksman julkaisi kirjan – tunnistatko nämä?

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Nykyisin maailman on pullollaan logoja, jotka ovat tuotteiden tai yritysten graafisia tunnusmerkkejä. Logo on yleensä tehty erottamaan tuote tai yritys muista vastaavista sekä synnyttämään positiivisia mielikuvia kaikessa tuotteeseen tai yritykseen liittyvässä materiaalissa. Myös Suomessa logoilla on hyvin pitkät juuret, ja nyt niitä on saatu myös kirjaksi asti.

Kuva: Ansver Oksman

Suomalainen logosuunnittelija Ansver Oksman on julkaissut kirjan Ansver Oksman – 100 best logos, jossa hän esittelee sata parasta tuotteille ja yrityksille tuottamaansa logoa. Suomalaisittain ainutlaatuisen kirjan sivuilla Oksman avaa sadan logon taustoja ja niiden tekemiseen käytyä prosessia. Mukana on logoja hänen pitkältä uraltaan aina lapsuudesta nykypäivään saakka. Kirja on suunnattu taiteesta ja designista kiinnostuneille sekä graafisen suunnittelijan urasta haaveileville.

Suomalaiset ovat nähneet Ansver Oksmanin suunnittelemia logoja vuosien varrella lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten tuotteiden yhteydessä. Niitä ovat olleet muun muassa Blockfest, artisti Pyhimys sekä pikaruokaketju Hesburger.