Hallitus koronatoimista: Tartuntalain väliaikaisia säädöksiä jatketaan kesäkuuhun 2022

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eilen saavutettiin valtakunnallinen 80 prosentin rokotuskattavuus. Hallituksen mukaan tämä yksin ei riitä epidemian kääntämiseen laskusuuntaan. Hallitus neuvotteli koronatilanteesta ja sen edellyttämistä toimista ja linjasi, että hybridistrategian uudistettu toimintasuunnitelma otetaan käyttöön. Ravintolarajoituksia jatketaan, samoin koronapassin käytön laajentamisen valmistelua.

– Tartuntatautilain väliaikaisten säännösten voimassaoloa esitetään jatkettavaksi kesäkuun 2022 loppuun saakka. Alueellinen epidemiatilanne on monin paikoin heikentynyt ja edellyttää edelleen toimia tartuntojen vähentämiseksi. Saavutettu valtakunnallinen 80 prosentin rokotuskattavuus ei riitä epidemian kääntämiseen laskusuuntaan.

Hallitus hyväksyi valtakunnallisen hätäjarrumekanismin käytön periaatteet. Hätäjarrumekanismi otettaisiin käyttöön, jos epidemiatilanne heikkenee yllättävästi ja erittäin vakavasti eikä epidemiatilannetta ei kyetä hallitsemaan alueellisilla toimilla. Hätäjarrumekanismin käyttöönoton kynnys on korkea.