Ex-kansanedustaja, toimittaja ja tietotekniikka-alan tutkija Jyrki Kasvi on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vihreiden entinen kansanedustaja, journalisti ja tietotekniikka-alan tutkija Jyrki Kasvi on kuollut. Sairastamaansa syöpään kuollut Kasvi oli menehtyessään 57-vuotias.

Kasvi sairasti virtsarakon syöpää vuodesta 2003 lähtien. Tauti uusiutui ja levisi useaan kertaan. Alkuvuodesta lääkäreiltä tuli tieto ettei hoitoa tehoa, minkä seurauksena Kasvi siirtyi saattohoitoon.

Kansanedustajana kolmena kautena toiminutta Kasvia pidettiin suomalaisen tietoyhteiskuntapolitiikan edelläkävijänä. Monille tietokoneista ja pelaamisesta kiinnostuneille hän tuli tutuksi 1980- ja 90-luvuilla Mikrobitti ja Pelit -lehtien toimittajana. Vielä ennen kuolemaansa Kasvi ehti vihreiden tiedotteen mukaan muun muassa julkaista novellikokoelman ja kirjoittaa elämänkerran.