Joulurauhan julistus toteutumassa perinteiseen tapaan – yleisön edessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa valmistellaan jälleen perintestä joulurauhan julistusta. Toisin kuin viime vuonna, ollaan joulurauha julistamassa näillä näkymin jälleen yleisön edessä.

Turun kaupungin suhdetoimintakoordinaattori Sari Haavisto kertoo Ylelle, ettei erityisiä poikkeusjärjestelyjä ei ole valmisteilla. Turvallisuuteen liittyvät seikat kuitenkin huomioidaan. Suunnitelmat saattaavat muuttua, mikäli koronatilanne pahenee.

Viime vuonna tilaisuus toteutettiin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Vaikka joulurauha julistettiin tuttuun tapaan Brinkkalan talon parvekkeelta, oli Turun Vanhan Suurtorin alue aidattu eikä paikalle päästetty yleisöä.

Joulurauha julistetaan jouluaattona kello 12. Joulurauhan julistuksella on pitkät perinteet, sillä kyseessä on erittäin vanhaan pohjoismaiseen lainsäädäntöön kuuluvuat määräys 20 päivän ajan jaksosta joulun aikaan. Pelkästään Turussa perinettä on harjoitettu lähes joka vuosi jo 700 vuoden ajan.