Maailman pienin kirkko? Kokoa kuin suomalaisella puuceellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirkoista pyrittiin etenkin entisaikaan tekemään mahdollisimman suuria ja korkeita. Yhdysvaltojen Alabamassa sijaitsevalta maatilalta löytyy kuitenkin kirkko, joka on hädin tuskin ulkokäymälää isompi.

Loblolly-maatilan omistaja Gary Smith kertoo suunnitelleensa kirkosta samantyylisen, kuin Alabaman historialliset kirkot 150 vuotta sitten. Kirkko on kuitenkin vain 1,2 metriä leveä, 1,5 metriä syvä ja alle kuusi metriä korkea. Näin ollen se on noin kaksi metriä pienempi kuin virallisesti maailman pienin kirkko, Espanjan Santa Isabel de Hungria.

Smithin mukaan kirkkoon mahtuu kerrallaan noin kolme ihmistä. Miehen pitkäaikaisena haaveena on ollut päästä Guinnessin ennätystenkirjaan, ja hän onkin lähestynyt järjestöä saadakseen oman ennätyksensä virallistetuksi.