Kännyköiden 12 huijaussovellusta paljastui – poista nämä heti

Digi · Tim Isokivi

Luotettavalta vaikuttavissakin älypuhelinsovelluksissa voi piillä salakavala vaara. Android-laitteiden luotettavana pidetystä sisältöpalvelusta, Google Playsta on löytynyt tusinan verran sovelluksia, jotka saattavat varastaa käyttäjien salasanoja ja pankkitunnuksia.

Nyt löytyneitä 12 kalastelusovellusta on Ars Technica -sivuston mukaan ladattu yli 300 000 kertaa. Ne oli naamioitu runsaasti käytössä oleviksi sovelluksiksi, kuten esimerkiksi PDF-skannereiksi, kuntoilusovelluksiksi ja QR-koodien lukusovelluksiksi. Mikäli jokin listan sovelluksista on päätynyt omaan Android-puhelimeen tai tablettiin, tulee se poistaa heti.

 • Two Factor Authentication
 • Protection Guard
 • QRCreatorScanner
 • Master Scanner Live
 • QR Scanner
 • QR Scanner 2021
 • PDF Document Scanner – Scan to PDF
 • PDF Document Scanner
 • PDF Document Scanner Free
 • CryptoTracker
 • Gym and Fitness Trainer
 • Gym and Fitness Trainer