Poliisi epäilee: Joensuulaismies kasvatti ja myi kannabista kahden vuoden ajan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi epäilee noin 30-vuotiaan joensuulaismiehen kasvattaneen ja välittäneen marihuanaa Joensuussa ja Parikkalassa vuosina 2019-2021. Lisäksi mieheltä takavarikoitiin käsiase ja häntä epäillään törkeän huumausainerikoksen lisäksi myös ampuma-aserikoksesta.

Poliisi on saanut valmiiksi törkeää huumausainerikosta koskevan esitutkinnan. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että epäilty on kasvattanut huomattavan suuren määrän Kannabis Sativa -kasveja Joensuussa ja Parikkalan Uukuniemellä vuosien 2019-2021 aikana. Poliisi epäilee miehen välittäneen valmistamaansa marihuanaa eteenpäin. Lisäksi miehen epäillään välittäneen myös amfetamiinia.

Rikoksesta epäilty mies otettiin kiinni kesäkuun 2021 alussa ja hän oli esitutkinnan aikana vangittuna, mutta vapautui sittemmin tutkintavankeudesta. Mieheltä takavarikoitiin huumausaineiden lisäksi käteistä rahaa ja moottoripyörä. Omaisuus on takavarikoitu, koska sitä aiotaan vaatia rikoshyötynä valtiolle menetettäväksi. Esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjälaitokselle.