Rovaniemellä juhlittiin tonttulakkipäivää: ”Luomme ympärillemme iloista joulumieltä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rovaniemellä vietettiin 1. joulukuuta jo perinteeksi muodostunutta juhlapäivää, Tonttulakkipäivää. Teemapäivänä joulumieltä kohotettiin nimensä mukaisesti pukemalla päähän tonttulakki.

Tonttulakkipäivää oli tarkoitus viettää Lordinaukiolle suunnitellun tapahtuman ja livenlähetyksen voimin, mutta tilaisuus jouduttiin kuitenkin perumaan koronarajoitusten vuoksi. Tonttukaruselli nähtiin kuitenkin pyörimässä päiväkodeissa eri puolilla Rovaniemeä, minkä lisäksi kaupungin Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla julkaistiin Tanssii tonttujen kanssa -tallenne.

Tonttulakkipäivään osallistuakseen tarvitsi vain pukea tonttulakin päähän, minkä lisäksi sai esimerkiksi leipoa jouluherkkuja ja viettämällä herkutteluhetkeä läheisten, työkavereiden tai harrastusporukan kanssa. Tonttulakkipäivän kuvia kannustettiin jakamaan sosiaalisessa mediassa esimerkiksi tunnisteilla #tonttulakkipäivä #elfieday ja #rovaniemi.

– Jokainen voi osallistua päivään omalla tavallaan, tärkeintä on, että luomme ympärillemme iloista joulumieltä, kertoo Päivi Pihjlaja Rovaniemen kaupungilta tiedotteessa.