Botox ja koronarokote eivät ehkä sovi yhteen – välissä oltava taukoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Monet ihotautilääkärit neuvovat asiakkaita jättämään väliä rokotusten ja ihon alle ruiskutettavien geelimäisten täyteaineiden välille. Joissakin tapauksissa mRNA-rokotteet on yhdistetty tulehdusreaktioon hyaluronihappopohjaisille ihotäytteille.

Wall Street Journal raportoi, että ihmisten tulisi odottaa kahdesta kolmeen viikkoon täyteaineiden ja Covid-19-rokotteen välillä. Varoajalla vältetään turvotuksen riski alueilla, joille kasvojen täyteaineita on ruiskutettu. American Society of Plastic Surgeons -yhdistyksen presidentti Gregory Greco rohkaisee potilaita siirtämään täyteaineiden ottamista, jos heillä on varattuna aika koronaviruksen tehosterokotukseen.

– Kasvojen täyteaineista ja rokotteesta johtuvien ei-toivottujen sivuvaikutusten mahdollisuus on erittäin pieni, sanoo lääkäri Alain Michon.

Hän on nähnyt kaksi potilasta kokevan tämäntyyppistä turvotusta Ottawassa sijaitsevalla klinikallaan. Hän arvioi, että alle prosentti potilaista kokee rokotteeseen liittyvää turvotusta hoidon jälkeen alueilla, joille he ovat saaneet injektioita.