Apulannan varhaiset levyt julkaistaan uudelleen – tässä mittava listaus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apulanta-yhtyeellä on takanaan jo pitkä ura suomalaisen rockin parissa. Kolmen vuosikymmenen ajan toiminnassa olleen bändin ensimmäinen levy julkaistiin jo vuonna 1995.

Pian Apulannan faneille tulee mahdollisuus omistaa yhtyeen alkupään tuotantoa vinyylinä. Tamperelainen Backstage Rock Shop julkaisee kymmenen alun perin Levy-yhtiön julkaisemaa varhaista Apulanta-levyä ja harvinaisen livelevyn uusina vinyyliversioina. Tulossa on mustien vinyyliversioiden lisäksi rajoitetut värivinyylipainokset.

– Uskon että on aika paljon jengiä, joka haluaa palata juuri näihin levyihin nyt vinyylimuodossa, kertoo yhtyeen laulajakitaristi Toni Wirtanen tiedotteessa.

Ensimmäisenä julkaistaan alun perin vuonna 1996 ilmestynyt Ehjä ja vuonna 1997 ilmestynyt Kolme, jotka ilmestyvät myyntiin 29. huhtikuuta 2022. Vinyyliversioihin tulee yhtyeen kanssa yhteistyössä päivitetyt kansilehdet, mutta muuten niiden ulkoasut kunnioittavat alkuperäisiä julkaisuja tarkasti.

Tulevat vinyylijulkaisut:

EhjäKolmeAivan kuin kaikki muutkinPlastikViper SpankHeinola 10Apulanta (Import)HiekkaKiilaEikä vielä ole edes iltaEikä vieläkään ole edes ilta -live