RIP Xbox One – Microsoft lopetti pelikonsolin valmistuksen

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoft toi Xbox One -pelikonsolin markkinoille vuonna 2013. Nyt yhtiö on kertonut lopettaneensa suositun konsolin valmistamisen. Microsoft keskittyy The Verge -sivuston mukaan jatkossa uuden sukupolven Xbox Series X/S -konsolien tuotantoon.

Yhtiö lopetti alun perin Xbox One -mallin valmistuksen Xbox Series X -konsolien lanseeraamisen myötä ja keskeytti myöhemmin myös Xbox One S -mallin valmistamisen. Uutinen lopettamispäätöksestä tuli pian sen jälkeen, kun Sonyn paljastettiin jatkavan Playstation 4 -konsolien valmistamista vastoin alkuperäisiä suunnitelmiaan.

Syynä edellisen sukupolven konsolien valmistamisen jatkamiseen on Playstation 5 -pelikoneiden tuotanto-ongelmissa. Microsoft ei ole kärsinyt samanlaisista tuotanto-ongelmista kuin Sony. Yhtiön Xbox Series S -konsoleita löytyy tälläkin hetkellä useiden jälleenmyyjien varastoista.