Suomen junamatkailu kasvoi kahdeksalla prosentilla viime vuonna

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaassa matkustaminen kiinnosti suomalaisia vuonna 2021, mikä näkyy VR:n luvuissa. Jatkuneesta koronatilanteesta huolimatta junissa matkustettiin noin kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Yhteensä vuonna 2021 tehtiin VR:n mukaan 8,6 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa. Koronapandemian vaikutukset näkyivät kuitenkin edelleen kaukoliikenteessä. Vaikka matkoja tehtiin enemmän vuoteen 2020 verrattuna, oli matkustajamäärä viime vuonna noin 40 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

VR kuvailee etenkin loppuvuotta onnistuneeksi. Joulukuussa 2021 kaukoliikenteen matkustajamäärä oli yli kaksi kertaa suurempi kuin vuoden 2020 joulukuussa. Tavaraa kuljetettiin rautateitse viime vuonna 37,4 miljoonan tonnin edestä.

– Vaikka Omikron vähentää asiakkaiden matkustamista ensimmäisen vuosineljänneksen aikana syksyyn verrattuna, odotamme pääsevämme keväällä uuteen nousuun tilanteen kehittyessä normaalimpaan suuntaan, VR:n tiedotteessa kerrotaan.