Prinssi Andrew joutuu oikeuteen – tuomari ei hylännyt kannetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi Andrew on anonut, että häntä vastaan tehty siviilikanne seksuaalisesta hyväksikäytöstä kumottaisiin oikeudessa. Tuomari ei suostunut tähän ja tapaus etenee oikeuteen.

Oikeuteen on tulossa niin sanottu Virginia Giuffren tapaus, jossa hänet on naisen kertoman mukaan pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen prinssi Andrew’n kanssa. Giuffre oli tekojen aikaan 17-vuotias. Giuffre penää korvauksia prinssiltä, mutta siviilikanteesta ei voi saada vankeusrangaistusta, BBC uutisoi.

Brittien Prinssi Andrew erotettiin taannoin hovista seksiskandaalin tultua julkisuuteen. 61-vuotias prinssi Andrew on kiistänyt kaikki syytökset. Lisäksi prinssin asianajajat ovat etsineet käsiinsä sopimuksen, jona Giuffre on allekirjoittanut vuonna 2009 tyttöjä yleisesti ja myös prinssille välittäneen miljardööri Jeffrey Epsteinin kanssa.

Giuffre sai tällöin puoli miljoonaa dollaria korvausta ja lupasi, että ei nosta oikeusjuttuja Epsteiniä tai muita osallisia kohtaan. Sopimus ei kuitenkaan ole validi prinssi Andrew’n kohdalla, koska siinä ei ole hänen nimeään. Jeffrey Epsteinin avustaja ja tyttöystävä Ghislaine Maxwell tuomittiin äskettäin syylliseksi saman vyyhdin seksuaalirikoksiin.

Epstein pidätettiin aiemmin, mutta hänen kerrottiin tehneen itsemurhan sellissään odottaessaan oikeudenkäyntiä vuonna 2019. Itsemurhasta on vaihtoehtoisia teoriota ja muun muassa oikeuslääkäri Michael Baden on sanonut, että Epstein ei hänen mukaansa ole kuollut itsemurhan seurauksena. Badenin mukaan Epstein on kuristettu.