Maksaisitko somevaikuttajien seuraamisesta? Instagram kokeilee maksullista tilausta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin käyttö on ollut tähän saakka ilmaista, mutta tulevaisuudessa osasta sen sisältöä saattaa tulla maksullista. Somepalvelu kokeilee parhaillaan maksullista tilausmuotoa osalle käyttäjiä.

Instagram Subscribtions tarjoaa somen sisällöntuottajille mahdollisuuden tarjota faneille maksullista sisältöä. Maksullisen sisällön tarjoaminen on toistaiseksi mahdollisesttu kymmenelle yhdysvaltalaiselle somevaikuttajalle. Heidän joukossaan ovat muun muassa koripalloilija Sedona Prince, astrologi Aliza Kelly ja tanssija-näyttelijä-malli Kelsey Cook.

Maksavat tilaajat pääsevät seuraamaan esimerkiksi erityisiä livelähetyksiä ja muilta piilotettuja tarinoita. Sisällöntuottajat voivat määritellä itse hintansa sisällölle. Yhteensä kahdeksan hintakategoriaa vaihtelevat alle yhdestä dollarista sadan dollarin kuukausimaksuun.

Instagramin omistavan Metan tavoitteena on laajentaa maksullisia tilausmuotoja myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Tiedossa ei kuitenkaan toistaiseksi ole, koska näin on tarkoitus tehdä.