M/S Gabriellan törmäyksestä vaurioita Allas Sea Poolille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Risteilyalus Viking Linen M/S Gabriella törmäsi torstaina 12. tammikuuta Allas Sea Poolin edustalla oleviin rantarakenteisiin. Nyt on selvinnyt, että törmäys aiheutti vaurioita Allas Sea Poolin edustalla olevaan kaupungin laituriin ja rantamuuriin sekä Allas Sea Poolin ulko- ja sisätiloihin.

Allas Sea Pool on käynnistänyt selvitystyön törmäyksen vaikutuksista kiinteistöön ja vuokrattuun maa-alueeseen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja kaupungin käyttämien rakenneasiantuntijoiden ja sukeltajien kanssa. Selvitystyön ollessa vielä käynnissä Allas Sea Poolin rakennuksia ja niihin liittyviä toimintoja ei voida vielä avata yleisökäyttöön koronasulun päättyessä.

Tehdyistä selvityksistä ja sukellustutkimuksista on käynyt ilmi, että vaurioita on syntynyt erityisesti laiturirakenteisiin, saunarakennukseen ja meren puoleisille kulkureiteille. Uima-altaille ja kelluvalle allasalueelle ei ole syntynyt vahinkoja.

Kun tarkemmat selvitystyöt vaurioiden laajuudesta ja niiden vaikutuksista on tehty, laaditaan korjaus- ja toimenpidesuunnitelma. Allas Sea Poolin kaikki toiminnot ovat suljettuina, kunnes jatkosuunnitelmat tarkentuvat.