Suomalainen jäätelötehdas lupaa: Tuuteissa ennätysmäärä kastiketta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kolmen Kaverin Jäätelö on suomalainen yritys, jonka perustivat Heikki Huotari, Ilkka Wikholm ja Sauli Saarnisto vuonna 2012. Yritys valmistaa jäätelöä luonnollisista raaka-aineista Helsingin Kivikossa, ilman keinotekoisia maku-, väri- ja säilöntäaineita. Nyt miehet ovat onnistuneet uudessa unelmassaan: Tuutin valmistamisessa.

Tuuttien tekeminen on monimutkaista, mikä selittää sen, ettei pienemmillä jäätelövalmistajilla ole ollut rahkeita niitä valmistaa. Muutama vuosi sitten rakennettuun jäätelötehtaaseen 3 Kaveria halusivat ehdottomasti teknologiaa, jolla tehdä jäätelöpuikkoja ja -tuutteja. Sen käyttöönotto ei kuitenkaan ole ollut ihan helppoa, vaan tuuttien tekoa on harjoiteltu jo vuoden päivät.

– Ensin piti löytää sopiva jäätelön koostumus, joka pysyisi tuutissa, ja sitten tehdä siihen sopiva suklaakuori. Kun nämä saatiin kuntoon, alettiin hioa erilaisia kastikkeita – kinuski, vaniljaa ja pistaasia – ja miettiä, miten niitä saataisiin mahdollisimman paljon tuuttiin, kertoo tuotekehityksestä vastannut Sauli Saarnisto, yksi perustajista.

Ensimmäiset, maaliskuussa kauppoihin saapuvat tuuttimaut ovat Kinuski & Merisuola, Suklaa & Vaniljakastike sekä Pistaasi.