Rattijuoppo jäi kiinni kaksi kertaa saman päivä aikana – Mikkelin poliisin tuttu

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos pysäytti viisikymppisen paikallisen miehen Mikkelin keskustassa Porrassalmenkadulla aamulla yhdeksän aikaan tiistaina 1. helmikuuta. Mies kuljetti ajoneuvoa päihtyneenä ja puhalsi tarkkuusalkometriin tulokseksi 0,50 mg/l, mikä vastaa noin 1,1 promillen humalatilaa.

Saman päivän iltana mies oli ajanut uudestaan autoa Mikkelissä. Tällä kertaa miehen auto oli ajautunut lumiseen ojaan Valtatiellä 5 kello viiden aikaan iltapäivällä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,73 mg/l, mikä vastaa jo 1,6 promillen känniä. Miehellä ei ollut kummallakaan ajokerralla voimassa olevaa ajokorttia.

Hänet vietiin verikokeisiin tarkemman alkoholitason selvittämiseksi. Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta molemmilla kerroilla. Poliisin mukaan hän on jäänyt kiinni ilman ajokorttia ajamisesta yhteensä 14 kertaa vuoden sisällä.