Sateenkaaripunkkari sen sanoi: ”Kadulla ollaan ystävällisempiä kuin netissä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maalittamisen ja canceloinnin aikakaudella netissä on syntynyt kokonaisia aktivistiryhmiä, joiden ensisijainen tarve on nostaa yksittäisiä ihmisiä tai yrityksiä tikun nokkaan yhdessä haukuttavaksi. Samaan aikaan nämä ihmiset saattavat toitottaa tasa-arvoa tai suvaitsevaisuutta, vaikka he itse haukkuvat ja tuomitsevat muita toisinaan jopa enemmän kuin kukaan muu.

Tämän on huomannut myös newyorkilainen punkkari Jess Girillo joka tunnetaan myös nimellä The Frog Lady. Riemunkirjavaa tyyliä ihannoiva taiteilijaneitokainen on ymmärtänyt jo nuoresta iästään huolimatta, että ihmiset ovat ilkeimpiä ruudun takana nimimerkkien varjoissa kirjoittaessaan. Hänen mukaansa tosielämässä ihmiset osaavat käyttäytyä paremmin ja jopa kehuvat hänen ulkonäköään sekä omintakeista tyyliään.

– Olen onnellinen, että uskallan toteuttaa omaa tyyliäni juuri siten kuin haluan. Kadulla vastaantulevat ihmiset jäävät usein katsomaan perääni, mutta suurin osa palautteesta on positiivista, Jess kertoo ja pitää erityisesti lasten aidoista ja ihastelevista reaktioista.

Hän tekee taidetta monella eri saralla, vaikka on vasta 22-vuotias. Jess on mainio esimerkki ihmisestä, joka on rohkea ja samaan aikaan aikaansaava. Hänen ulkonäköään on arvosteltu, mutta nainen yrittää olla välittämättä kommenteista. Jess ei tiedä, miltä hän näyttää tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä hän haluaa loistaa kaikissa sateenkaaren eri väreissä.

Netissä ihmiset saattavat käyttäytyä törkeästi ja ala-arvoisesti. He kokevat oikeudekseen arvostella muita ihmisiä pelkästään kuulopuheiden, mututuntuman ja mielipiteensä varjolla jopa niin paljon, että kohteena oleva henkilö saattaa menettää kaiken elämässään – jopa mielenterveytensä.

https://www.instagram.com/p/CZHqCy2LHSQ/

https://www.instagram.com/p/CZkc9ncvyam/

https://www.instagram.com/p/CZSYSEhPUEc/

https://www.instagram.com/p/CYkdh8aLmBl/

https://www.instagram.com/p/CSmmP6cr857/