Kotimaan lentomatkustajat saavat pian shoppailla Helsinki-Vantaan taxfreessä

Matkailu · Tim Isokivi

Suomen sisällä matkustavat ja Suomeen saapuvat matkustajat voivat jatkossa asioida kaikissa Helsinki-Vantaan lentokentän myymälöissä. Näin ollen he voivat ostaa myös taxfree-myymälöiden tuotteita, kuten makeisia ja kosmetiikkaa.

Kotimaan matkustajien ostoksiin sisältyvät arvonlisä- ja valmisteeverot muiden EU-maihin matkustavien tavoin. EU:. ulkopuolelle matkustaville myynti on jatkossakin verotonta. Tupakka- ja alkoholituotteita voivat toistaiseksi ostaa vain ulkomaille lähtevät matkustajat.

Taxfree-myyntiä koskeva lakimuutos astui voimaan 25. helmikuuta. Lentoasemien taxfree-myymälät ovat voineet aikaisemmin myydä arvonlisäverottomia tuotteita vain EU:n ulkopuolelle suuntaaville matkustajille. Tuotteita on myyty myös EU-maihin matkustaville, mutta myynti on ollut verollista.