Indie Awards 2022 -voittajat valittiin – mukana Lyyti, Rose Coste ja Blind Channel

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2022 Indie Awards -palkinnot jaettiin Helsingin Tiivistämöllä 22. maaliskuuta järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Tapahtumassa viime vuoden onnistujat palkitsi Suomen riippumattomien levy- ja tuotantoyhtiöiden yhdistys IndieCo ry.

Vuoden tulokkaan palkinnon sai Rovaniemeltä koitisin olevan ja hiphopin, rockin sekä afrikkalaisen rytmimusiikin keskellä varttunut Rose Coste. Vuoden artistiksi valittiin viime vuonna tuoreen Toiveet ja helyt -albuminsa julkaissut iskelmävaikutteista popia tekevä Lyyti. Vuoden yhtyeen palkinnon pokasi Euroviisuissa menestynyt violent pop -bändi Blind Channel.

Vuoden albumiksi nimettiin Sepikkan En kestä kylmää lailla ahvenen. Vuoden kappaleen palkinnon sai Rosa Costen Musta. Vuoden indieystävän tittelin sai DJ Orkideanakin tunnettu YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen, ja Radio Helsingin kunniamaininnan puolestaan Helmi Levyt -yhtiötä johtava Arwi Lind.

Indie Awards järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Ehdokkaat ja voittajat valinneeseen raatiin kuului Soundin Mikko Meriläinen, Yle Suomen Susanna Vainiola, Radio Helsingin Lotta Savolainen, Kesärauhan Pietu Sepponen ja TleX:n Anne Lainto.