Raju räjähdys keskellä New Yorkia – paniikki syntyi viemärin räjähdyksestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkin keskustassa todistettiin maanantaina paniikkia aiheuttanutta tilannetta. Viemärissä tapahtui räjähdys aivan vilkkaan Times Squaren alueen alapuolella noin kello 18:45 paikallista aikaa.

Useiden korttelien päähän kantautunut voimakas räjähdyksen ääni synnytti levottomuutta New Yorkissa. Times Squarella kuvatuilla videoilla nähdään, kuinka väkijoukot juoksevat kauhuissaan poispäin räjähdysalueelta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuuden yhteydessä.

Energiayhtiö Con Edisonin mukaan räjähdys johtui sähkökaapelissa ilmenneestä viasta. Sen seurauksena yksi Times Squren viemäriaukoista räjähti, ja toisesta alkoi nousemaan savua.

43nd streetin ja Broadwayn alue evakuoitiin suljettiin väliaikaisesti tapahtuneen seurauksena. CBS-uutissivuston mukaan viranomaiset mittasivat yhdessä alueella sijaitsevassa toimistorakennuksessa mitattiin kohonneita häkätasoja.