Varkaat veivät meijeristä 21 000 eurolla juustoa

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Hollannissa on ihmetelty mittavaa juustovarkautta. Varkaat iskivät Finjaartissa sijaitsevaan Torepolderkaas-meijeriin keskellä yötä huhtikuun alussa. Maitotilan pitäjien mukaan varkaiden mukaan päätyi yli 60 juustoa.

Yksi isokokoinen juustokiekko painaa noin 10 kiloa, joten varkaiden on täytynyt toimia nopeasti ja turvautua apuvälineisiin. Varastettujen tuotteiden arvo oli Food & Wine -sivuston mukaan yhteensä jopa yli 21 000 euroa.

– Varkaat ovat todennäköisesti tarkkailleet meitä jonkin aikaa. Porttimme on aina kiinni lukuunottamatta päivää, jolloin maitomies vierailee meillä. Varkaat todennäköisesti tiesivät sen, meijerissä työskentelevä Gerda kuvaili.

Juustovarkauksia on tapahtunut Hollannissa enemmänkin kuluneina kuukausina. Liikkeellä olevien varkaiden uskotaan olevan amatööririen sijaan ammattirikollisia. He eivät kuitenkaan voi myydä saalistaan Hollannissa, sillä jokainen maassa valmistettu juusto on varustettu rekisteröintikoodilla.