Helsinkiin avataan pyöräkeskus – pyörää voi huolta itse ammattilaisten opastuksella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Ruoholahteen avataan jälleen 1. huhtikuuta Pyöräkeskus. Pyöräkeskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen ammattilaisten opastuksella.

Pyöräkeskus sijaitsee Baanan loppupäässä Porkkalankadun sillan alla. Keskulselta löytyy muun muassa pumppauspiste ja oleellisimmat työkalut ketjuruoskasta nippeliavaimiin. Isommissa huoltotarpeissa kerrotaan, mitä tarvikkeita ja varaosia tarvitaan sekä neuvotaan minne pyörän voi viedä huoltoon.

Vuodesta 2012 asti toiminut Pyöräkeskus on osa Kaupunkiliikenne Oy:n kaupunkilaisille tuottamia pyöräilypalveluita. Kaupunkiliikenteen palveluasiantuntija Johanna Parttin mukaan nykyinen sijainti Baanalla on osoittautunut erinomaiseksi.

Keskukselta saa myös tietoa kaupunkipyöristä ja käytännön opastusta niiden käytöstä. Yhteistyökumppanina on tänä vuonna Suomen Työsuhdepyörä Oy. Pyöräkeskus palvelee pitkälle syksyyn maanantaista perjantaihin kello 9-17.