Italian Calabriaan huikea vaellusreitti – rannikolta toiselle upeissa maisemissa

Matkailu · Tim Isokivi

Italian Calabria sijaitsee maan eteläosassa, saappaanmuotoisen maan kärjessä. Nyt alueen kuvankauniiseen luontoon ja maisemiin on mahdollista tutustua kattavaa vaellusreittiä pitkin kulkemalla.

Kalabria Coast to Coast -vaellusreitti yhdistää Joonianmeren rannalla sijaitsevan Soveraton ja Tyrrhenanmeren rannalla sijaitsevan Pizzon kylän. 55 kilometrin pituinen reitti vie matkailijat vuorten ja rantojen halki ainutlaatuisesta luonnosta ja rikkaasta historiasta tunnetulla alueella.

Vaellusreitti ei ole suinkaan pelkkä rannikolta rannikolle summanmutikassa kulkeva polku. Lonely Planet -lehden mukaan reitin loi Kalabria Trekking -järjestö, ja sen suunnittelu kesti vuosikausien ajan. Tavoitteena oli tarjota ihmisille emotionaalinen ja aistillinen retki Calabrian sydämeen sekä mahdollisuus tutustua paikallisiin perinteisiin.

Kalabria Coast to Coast on jaettu kolmeen välietappiin noin 20 kilometrin etäisyyksillä. Jotta mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus kokea reitti, on on sekä helppoja että haastavia polkuja. Matkaajat voivat koska tahansa reitin varrella ottaa yhteyttä Kalabria Trekkingin vapaaehtoistyöntekijöihin, jotka tarjoavat apua sitä tarvitseville.