Raisiolaismies soitti 153 turhaa puhelua hätäkeskukseen – tuomittiin oikeudessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hätäkeskukseen muutaman vuorokauden aikana yli 150 turhaa puhelua tehnyt mies on saanut tuomion. Käräjäoikeus katsoi raisiolaisen miehen syyllistyneen törkeään tietoliikenteen häirintään syyskuussa 2020.

Mies soitti kolmen vuorokauden aikana hätäkeskukseen 153 kertaa ilman todellista syytä. Soitot tapahtuivat kaikkina vuorokauden aikoihin, joskus jopa 30 sekunnin välein. Kaiken lisäksi hätänumerossa oli muutenkin ruuhkaa samaan aikaan riehuneen syysmyrskyn vuoksi.

Oikeudessa kuultiin todistajana hätäkeskuksen edustajaa, jonka mukaan miehen turhat puhelut olisivat voineet vaarantaa ihmishenkiä. Todistaja kuvaili häiriötä merkittäväksi puheluiden suuren määrän vuoksi.

MTV Uutisten mukaan teko määriteltiin oikeudessa törkeäksi esimerkiksi juurikin sen ajankohdan vuoksi. Miestä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen käräjäoikeudelle esitetyn lääkärinlausunnon valossa. Sen valossa rangaistus olisi ollut käräjäoikeuden mukaan kohtuuton.