Raumalle saapuneesta rahtilaivasta löytyi salamatkustaja

Ohhoh! · Tim Isokivi

Rauman satamaan torstain ja perjantain välisenä yönä saapuneen rahtialuksen kyydistä on löydetty salamatkustaja. Liberialaisen Pabaja-aluksen miehistö huomasi jäniksenä matkustaneen henkilön matkalla Tanskasta Suomeen, ja ilmoitti asiasta viranomaisille.

Alus tarkastettiin Rauman satamassa Länsi-Suomen merivartioston ja Tullin Satakunnan liikkuvan ryhmän toimesta. Merivartioston mukaan salamatkustaja otettiin kiinni valtionrajarikoksesta. Hänet kuljetettiin Turun poliisivankilaan.

Hyvässä kunnossa Suomeen saapuessaan ollut salamatkustaja oli piilotellut aluksen keulapiikkiin, josta hänet lopulta löydettiin. Merivartiosto on käynnistänyt tapauksesta esitutkinnan. Aluksen tarkastuksessa ei havaittu merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta.