Suosikkimusikaali Wicked kahdeksi elokuvaksi – päätähtenä Ariana Grande

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtavan suosion saavuttanut Wicked-musikaali perehtyy Ihmemaa Ozin taustoihin Lännen Pahan Noidan näkökulmasta. Nyt teatterimusikaalin pohjalta työstetään elokuvaversiota.

Wicked-elokuvan päärooleissa nähdään Ariana Grande ja Cynthia Erivo. Jon M. Chun ohjaama elokuva julkaistaan Variety-lehden mukaan kaksiosaisena. Ensimmäinen osa saa ensi-iltansa 25. joulukuuta 2024 ja toinen osa 25. joulukuuta 2025.

Gregory Maguiren kirjaan Noita: Lännen ilmeän noidan elämä ja teot perustuva Wicked sijoittuu aikaan ennen Ihmemaa Oz -kirjaa ja elokuvaa. Musikaali sai ensi-iltansa New Yorkin Broadwaylla vuonna 2003. Suomessa musikaali sai ensi-iltansa Helsingin kaupungiteatterissa vuonna 2010 Maria Ylipään ja Anna-Maija Tuokkon tähdittämänä.