Presidentti Zelenskyin signeraama pallo huutokaupataan – rahat hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen keräilijä Randy Kaplan pyysi vuonna 2019 baseball-palloon nimikirjoituksen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiltä. Tuolloin hän ei vielä osannut aavistaa, kuinka arvokas esineestä tulisi maailmaa mullistaneiden tapahtumien vuoksi.

Maailman johtajien nimikirjoituksia keräilevä Kaplan on asettanut Zelenskyin signeeraaman pallon myyntiin RR Auction -huutokauppaan. Pallon hinnan odotettiin kohoavan ainakin 15 000 dollariin, mutta 11. toukokuuta saakka jatkuvan huutokaupan tarjoukset ovat sittemmin ylittäneet hinta-arvion. Pallon myynnistä saatava summa lahjoitetaan ukrainalaisten hyväksi.

– Pallon huutokauppaaminen tuntui tämänhetkisessä maailmantilanteessa hyvältä ajatukselta, sillä tulot lahjoitetaan ukrainalaisten avuksi. Ukrainan tapahtumat ovat järkyttäviä, ja on sydäntäsärkevää nähdä niin monien ihmisten kuolevan, Kaplan kuvaili AP-uutistoimistolle.

Kaplan aloitti harrastuksensa Yhdysvaltojen entisen presidentti Bill Clintonin signeerattua baseball-pallon hänelle. Nykyään hänen kokoelmissaan on yli 500 esinettä. Kaplan kertoo toivovansa Zelenskyin selviävän maahansa kohdistuneista traagisista tapahtumista.