Yyterille myönnettiin kansainvälinen ympäristösertifikaatti – ensimmäisenä Suomessa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porin Yyteri on saanut kansainvälisen ympäristötunnustuksen. Yyterin uimarannalle myönnettiin ensimmäisenä Suomessa Blue Flag -sertifikaatti. Sen saaminen edellyttää ympäristöön, turvallisuuteen ja saavutettavuuteen liittyvien tarkkojen kriteerien täyttämistä ja ylläpitämistä.

– Olemme todella iloisia Blue Flag -sertifikaatista. Ympäristön, turvallisuuden ja saavutettavuuden eteen on tehty paljon töitä Yyterissä, ja sertifikaatti on yksi osoitus tästä. Tulemme panostamaan näihin asioihin jatkossakin, Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka kertoo tiedotteessa.

Yyterin uimaranta toimi pilottikohteena Suomen ensimmäiseksi Blue Flag -uimarannaksi. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ympäristösertifikaateista rantojen, vierasvenesatamien ja vastuullisen venematkailun toimijoille. Foundation for Environmental Education -järjestön sertifikaatti on aikaisemmin myönnetty uimarannoille muun muassa Espanjassa, Ranskassa, Meksikossa, Portugalissa ja Turkissa.