Brittiläinen isoäiti tuomittiin kuolemaan Balilla – salakuljetti matkalaukullisen kokaiinia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brittiläinen balilaisessa vankilassa viruva isoäiti on tuomittu kuolemaan kokaiinin salakuljetuksesta. Hän on ollut vankilassa jo yhdeksän vuoden ajan. 65-vuotias Lindsay Sandiford jäi kiinni matkalaukku täynnä huumeita. Kokaiinia oli yhteensä 1,6 miljoonan punnan arvosta, eli 1,87 miljoonalla eurolla.

Indonesian tuomioistuin tuomitsi entisen oikeussihteerin kuolemaan. Huumeiden salakuljetuksesta syytettyä naista pidetään tällä hetkellä surullisen kuuluisassa Kerobokanin vankilassa, jossa teloitustapa on todennäköisesti joukkoampuminen.

Sandiford väitti, että hän joutui salakuljettamaan huumett jengin uhkailun vuoksi. Jengiläiset olivat uhanneet hänen lapsiaan. Naisella on todettu aiemmin mielenterveysongelmia ja tämä on saattanut tehdä hänestä houkuttelevan kohteen uhkauksille, manipuloinnille ja pakottamiselle.

– Vastustamme voimakkaasti kuolemanrangaistusta ja jatkamme konsuliavun antamista Lindsaylle ja hänen perheelleen tänä vaikeana aikana, isoäidin asianajaja kertoi The Mirrorin mukaan.