Maskisuositus poistuu EU-lennoilla – yhtiöiden käytännöissä yhä eroja

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yleinen maskisuositus poistuu lennoilta EU-alueella maanantaina 16. toukokuuta. Suosituksen väistymisestä ilmoitti EU:n lentoturvallisuusvirasto EASA. Uuden virallisen ohjenuoran mukaan makseja ei enää tarivtse käyttää lennoilla ja lentokoneissa.

– On helpottavaa, että olemme saavuttamassa vihdoinkin pandemian vaihetta jossa terveyden turvatoimia voidaan höllentää, kuvaili EASAn toiminnanjohtaja Patrick Ky.

EASA kuitenkin huomautti maskisuositusten vaihtelevan edelleen lentoyhtiöiden ja maiden mukaan. Jos jossain maassa vaaditaan edelleen maskin käyttöä, saattaa maskisääntö olla edelleen voimassa myös sinne tai sieltä matkustaville. Esimerkiksi Saksan terveysministeriö on ilmoittanut, ettei maassa suunnitella maskisuositusten poistamista lennoilla.

Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus ECDC:n mukaan riskiryhmiin kuuluvia suositellaan edelleen käyttämään maskeja lennoilla ja lentokentillä. Keskus myös muistuttaa maskien, turvavälien pitämisen ja hyvän käsihygienian olevan parhaita tapoja tartuntojen ehkäisemiseen.