Liikenneympyröiden säännöt liian monille epäselviä: ”Väistämisvelvollisuus on varsin selkeä”

Autot · Tim Isokivi

Liikenneturvallisuuden kyselyn perusteella liikenneympyröiden väistämissäännöt eivät ole kaikille teillä liikkuville täysin selvillä. Väärinkäsityksiä on aiheutunut siitä, ketä liikenneympyrästä poistuessa tulee väistää.

Kyselyn perusteella suuri osa tiellä liikkuvista tietää, kuinka liikenneympyrään tulee ajaa. 91 prosenttia vastaajista nimittäin tiesi oikein ympyrään ajavan täytyvän väistää kaikkea muuta liikennettä.

Sen sijaan vain 77 prosenttia vastaajista tiesi, että liikenneympyrästä poistuvan tulee väistää tietä ylittävää pyöräilijää. Vastanneista 13 prosenttia luuli virheellisesti pyöräilijän velvollisuuden olevan väistää tilanteessa. Liikenneturvan mukaan autoilevat tiesivät molemmat ympyrää koskevat säännöt hieman muita vastaajia premmin.

– Liikenneympyrästä poistuvan väistämisvelvollisuus on varsin selkeä. Kun ympyrästä ollaan poistumassa, laitetaan vilkku päälle oikealle ja katsotaan kunnolla, tuleeko jalankulkijoita, pyöräilijöitä tai mopoilijoita, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen muistuttaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.