Mopoilijat poliisin tehovalvonnan kohteena – sakkoja peräti puolelle

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoi viikonloppuna tehostetusti mopoilijoita ja moottoripyöräilijöitä Länsi-Uudellamaalla. Valvonnan kohteena oli sekä ajonkäyttäytyminen että ajoneuvojen kunto. Poliisin mukaan valvonnan tuloksista ei ole positiivista kerrottavaa.

Mopoja ja moottoripyöriä tarkastettiin viikonlopun aikana noin 80. Sakkoja kirjoitettiin jopa puolelle. Komisario Hannu Kontolan mukaan valvontaa keskitettiin kansalaisten pyyntöjen ja poliisin omien havaintojen pohjalta ongelmallisimpiin paikkoihin ja esimerkiksi mopomiittiin.

– Tarkastetuista mopoista yli puolet oli niin huonossa kunnossa tai kuljettajien ajokäyttäytyminen oli niin huonoa, että sakkoja jouduttiin kirjoittamaan 41. Tarkastetuista mopoista yksitoista oli viritetty säännösten vastaisiksi. Moottoripyöriksi luokiteltiin yhdeksän mopoa, Kontola kertoo tiedotteessa.

Kontolan mukaan vanhemmilla on iso vastuu nuorten liikennekäyttäytymisestä. Neljä mopoilijaa syyllistyi vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, ja heidät määrättiin ajokieltoon. Mopomiitin ja valvonnan yhteydessä ilmeni myös tahallista provosointia poliisia kohtaan.

– Tästä esimerkkinä on muun muassa kumin polttaminen poliisin vieressä tämän kirjoittaessa sakkoa ja keuliminen poliisipartion vieressä, Kontola kuvailee.