Netflixiin suunnitellaan suoria lähetyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tilaajakadon kohteeksi joutuneessa Netflixissä suunnitellaan uudistuksia. Suoratoistopalvelussa saatetaan nähdä tulevaisuudessa myös suoria lähetyksiä, mikäli tuore idea menee läpi.

Netflix on vahvistanut Deadline-sivustolle yhtiön harkitsevan suorien lähetysten aloittamista. Niiden kerrotaan olevan parhaillaan suunnitteluasteella. Suorina lähetyksinä päästäisiin seuraamaan käsikirjoittamattomia ohjelmia ja stand up -komediaa.

Suorien lähetyksien aloittaminen saattaisi myös tarkoittaa sitä, että katsojat pääsisivät vaikuttamaan ohjelmien sisältöön. Katsojat voisivat äänestää suosikkejaan ja pudotettavia kilpailijoita esimerkiksi suositun The Circle realitysarjan tuottajien Dance 100 -tanssikilpailussa.

Myös esimerkiksi Netflix is a Joke -komediafestivaalin esityksiä saatettaisiin näyttää suorana lähetyksenä. Tähän saakka stand up -esiintymiset on nauhoitettu etukäteen. Lähetyksissä tosin olisi muutaman sekunnin viive sen varalta, että esiintyjät sanoisivat lavalla jotain suoratoistopalveluun sopimatonta.