Vuoden roseviini 2022 on valittu – kultaa jo kolmannen kerran

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viinilehden vuotuinen roseeviinikilpailu on ratkennut. Viinilehden Vuoden roseeviini 2022 valittiin peräti 113 ehdokkaan joukosta perinteiseen tapaan sokkomaistamalla. Voittajaksi valittiin tänä vuonna chileläinen Torres Digno Cabernet Sauvignon Rose 2020, joka sopii erityisesti vaalean lihan ja täyteläisten salaattien kanssa. Kilpailussa jaettiin myös hopeaa ja pronssia.

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rose on tuomariston arvioiden mukaan tuoksultaan avoin, luonteikas, puhdaspiirteisen raikas ja kypsän marjainen. Siitä löytyy herukkaa, kirsikkaa, vadelmaa, karviaista ja hieman yrttisyyttä. Kuiva mutta erittäin marjainen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Mausta voi erottaa mausteista yrttisyyttä, hentoa sitruksisuutta ja punaisen omenan aromeja. Tuntuva hapokkuus tuo makuun ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta herukkaiseen, veden kielelle nostavaan jälkivaikutelmaan.

Voittajaviini on varma valinta, sillä se on voittanut kilpailun jo kahdesti aiemminkin. Viinin hinta Alkossa on 11,99 euroa. Hopealle kilpailussa selvisi tänä vuonna uusiseelantilainen Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2021 ja pronssille saksalainen Pink Riesling Weinhof 519.

Viinilehden Vuoden roseeviinin valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona 113 roseeviiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinit saivat olla vakio- ja tilausvalikoimasta. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona mahdollisimman objektiivisesti useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella valittiin maukkaimmat ehdokkaat loppukilpailuun.