Tappajahai-lapsitähdestä tuli elokuvan kuvauspaikan kylän poliisipäällikkö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun Jonathan Searle oli vasta lapsi, näytteli hän Steven Spielbergin Tappajahai-elokuvassa. 47 vuotta myöhemmin hänestä on tullut klassikkoelokuvan kuvauspaikkana toimineen kylän poliisipäällikkö. Searle astuu virkaan Massachusettsin Martha’s Vineyard -saarella sijaitsevassa Oak Bluffsissa.

Jonathan Searle nähtiin veljensä Stevenin kanssa Tappajahain kohtauksessa, jossa lasten pahvisen hainevän avulla tekemä käytännön pila aiheutti paniikin uimarannalla. Näyttelemisen sijaan Searle seurasi myöhemmin 30 vuotta poliisina työskennelleen isänsä jalanjälkiä ja ryhtyi virkavallan edustajaksi.

Oak Bluffs ja Martha’s Vineyard toimittivat fiktiivisen Amity-kylän virkaa Tappajahain kuvauksissa. Elokuvan päähenkilö oli Roy Schneiderin esittämä Amityn poliisipäällikkö Martin Brody, joka yritti suojella kyläläisiä ja turisteja suurikokoiselta valkohailta.

New York Post -lehden mukaan Searle kertoo keskittyvänsä rikosten estämiseen kuivalla maalla, mutta hän on selvitellyt poliisin virassa myös menestyselokuvaa muistuttavaa tilannetta. Hän tutki vuonna 2008 tapausta, jossa uimari väitti nähneensä vedessä kaksi valkohaita. Tutkimuksissa haista ei kuitenkaan löydetty merkkejä, ja uimari todettiin huijariksi.