Suomen MotoGP on peruttu – KymiRing ei päässyt tarkastuksesta läpi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

KymiRingin heinäkuinen MotoGP-tapahtuma on peruttu. KymiRingin rata ei läpäissyt kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n organisaatiolle Dorna Sportsille suorittamaa tarkastusta. Kaikille kesän 2022 kisoihin lipun ostaneille palautetaan lippurahat takaisin.

– Olen erittäin pahoillani ja pettynyt niin alueen matkailuyrittäjien kuin lipun ostaneiden puolesta. Lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi, joka lähettää kaikille lipun ostaneille tarkemmat ohjeet sähköpostilla, sanoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Lahti Events on tehnyt KymiRingin kanssa MotoGP:sta tapahtumatoiminnan sopimuksen, jossa Lahti Events vastaa yleisöpalveluiden tuotannosta. KymiRing on puolestaan itse ratatoiminnasta ja kilpailusta vastuussa.

KymiRingin tapahtumien peruutus koskee ainoastaan heinäkuun MotoGP-osakilpailua, eli yhteistyö Lahti Eventsin ja KymiRingin välillä jatkuu muiden käynnissä olevan tuotantojen osalta normaalisti. Ohjeet lipun hinnan takaisinmaksuun lähetetään sähköpostilla. Lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi. Lipun ostaneita pyydetään palauttamaan tapahtumaliput viimeistään 31.8.2022.

Lahti Events on maksanut tapahtuma-alueesta ennakkovuokraa KymiRingille. Lahti Eventsin ja KymiRingin välisen sopimuksen mukaan KymiRing on velvollinen palauttamaan MotoGP-tapahtumaa koskevan osuuden ennakkovuokrasta Lahti Eventsille. Palautuksen aikataulusta sovitaan parhaillaan.

– Lahti Eventsin hallitus tulee käsittelemään asiaa ja tekee tarvittavat päätökset. On kuitenkin tässä tilanteessa jo selvää, että tulemme korvauksia KymiRingiltä myös hakemaan niin ennakkovuokrien kuin muidenkin vahinkojen osalta, Mäki jatkaa.

– Tapahtuneen perusteella arvioimme MotoGP:n järjestämisen osalta yhteistyötä Kymiringin kanssa vakavasti uudelleen, sanoo Emilia Mäki.