Kirjailija tuomittiin aviomiehensä murhasta – oli kirjoittanut aviomiehen murhaamisesta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aviomiehen murhaamisesta kirjoittanut yhdysvaltalainen nainen on tuomittu aviomiehensä murhasta. Valamiehistö totesi 71-vuotiaan Nancy Crampton-Brophyn syylliseksi vuonna 2018 tapahtuneeseen Daniel Brophyn murhaan.

Crampton-Brophy tunnetaan romanttisten jännäreiden kirjoittajana, ja vuonna 2011 hän julkaisi esseen nimellä ”How to Murder Your Husband” eli Kuinka murhata aviomiehesi. Naisen omakustanteena julkaisemat kirjat eivät olleet yleisömenestyksiä. Syyttäjien mukaan naisen motiivina teolle oli todennäköisesti henkivakuutuksista saatu rahallinen hyöty.

Daniel Brophy ammuttiin kuoliaaksi työpaikallaan ravintola-alan oppilaitoksessa. Syyttäjien mukaan Nancy Crampton-Brophy seurasi aviomiestään tämän työpaikalle ja ampui hänet käsiaseella. Naisen hallusta löydettiin niin kutsuttu haamuase, eli ase, jota ei voida jäljittää.

Tuomitun blogissaan julkaisemassa esseessä hän pohtii aviomiehen murhaamisen motiiveja ja mahdollisia tekotapoja. Kirjoituksessa hän kuvailee ampuma-aseita tekoon liian kovaäänisiksi, sotkuisiksi ja taitoja vaativiksi. The Guardian -lehden mukaan valamiehistöä kiellettiin perustamasta päätöstään tekstille, joka julkaistiin vuosia ennen tosielämän veritekoa.