Koti ja naapurusto vaikuttavat onnellisuuteen – missä eletään hyvin?

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Asuntorakennuttaja Bonava teettämän Onnelliset naapurustot -tutkimuksen mukaan viidesosa suomalaisista yhdistää elämänsä onnellisuuden tyytyväisyyteen omaan kotiin ja naapurustoon. Tässä asiassa voi moni olla helposti samaa mieltä. Kun parantaa omaa elintasoaan ja asumismukavuutta hankkimalla itselleen sopivan asunnon tai talon alueelta, jolla aidosti viihtyy.

Naapuruston tyytyväisyystekijöitä selvitettiin kysymällä, mitä asioita vastaajat pitivät tärkeinä, jotta voisivat pitää tietystä asuinalueesta ja kotiutua sinne. Lähes 90 prosenttia suomalaisista nimeää tärkeimmäksi naapurustotyytyväisyyden tekijäksi turvallisuudentunteen. Sen jälkeen tulee sopiva matka ruokakauppoihin ja ostoskeskuksiin sekä pyörällä tai jalkaisin liikkumisen helppous.

– Koti ei ole vain seinät ympärillä tai talo, jossa asutaan. Parhaissa uudiskohteissa ei ole kyse pelkästään arkkitehtuurista tai pohjaratkaisusta, vaan ennen kaikkea ihmisistä ja mukavasta elämästä, jota kodeissa ja niiden naapurustoissa eletään, sanoo Bonava Suomen kaupallinen johtaja Maiju Koivunen-Vinkvist.