Sipoolaisravintola vähentää ruokahävikkiä – lautaselle jääneestä ruoasta lisämaksu

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa ravintoloissa pyritään nykyään vähentämään ruokahävikkiä. Sipoolaisessa thairavintolassa hävikin vähentämiseksi on jouduttu ottamaan käyttöön tavanomaista kovemmat keinot. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Sipoon Sanomat.

Suan Aahan -ravintolassa on käytössä lounasaikaan seisova pöytä. Asiakkaita kuitenkin kehotetaan ottamaan ruokaa vain niin paljon kuin he jaksavat syödä, ja lautaselle turhaan kasatuista ruoista seuraa 11,90 euron lasku. Käytännön kerrotaan toimineen ja lautasille jätetyn ruoan määrän vähentyneen huomattavasti.

Poisheitetyn ruoan määrästä harmistunut ravintoloitsija kertoo yrittäneensä ensin pyytää asiakkaita ottamaan buffetista vain niin paljon ruokaa, kuin he jaksavat syödä. Vaikutus oli kuitenkin lähes päinvastainen. Osa asiakkaista nimittäin suuttui ravintoloitsijan pyynnöistä.

– Harmitustani lisäsi se, että meillä käytetään autenttisia thaimaalaisia raaka-aineita, joita on joskus hyvin hankala saada, ravintoloitsija Vaw Myllynen kertoi.

Suan Aahan ei ole Suomen ainoa ravintola, jossa on vastaava käytäntö. Myös esimerkiksi helsinkiläinen sushiravintola Oishi 18 veloittaa buffetissa pientä lisämaksua lautaselle jätetystä ruoasta.