Lappi houkuttelee taas ulkomaalaisia turisteja – ennakkovarauksia kertynyt hyvin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappiin odotetaan tänä kesänä matkailijoita kotimaasta ja pitkän tauon jälkeen myös ulkomailta. Hotelliyhtiö Lapland Hotels kertoo, että ennakkovaraustilanne on varsin positiivinen erityisesti kansainvälisten turistien osalta.

– Kotimaan matkailussa on hyvät edellytykset, mutta tilanne elää vielä, koska kesämatkailussa tyypillistä on varausten tekeminen viime hetkellä, sanoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

– Kuitenkin kotimainen kysyntä tulee olemaan entistä kovempaa edelleen. Suomalaisia kiinnostavat Lapin lisäksi myös kaupunkikohteet, ulkomaalaiset puolestaan haluavat nähdä arktisen kesän Lapin kiertomatkoilla, Vuorentausta jatkaa.

Suomen kansallispuistot ovat todella suosittuja ja turismia edesauttaa reittien hyvät opasteet. Matkailualan yrittäjät vuokraavat välineitä patikoinnille, pyöräilyyn, suppailuun kuin melontaankin.