Käärme ilmestyi asuntoon Porvoossa – pelastuslaitos kutsuttiin hätiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käärmeet pyrkivät usein välttelemään ihmisiä, eikä villejä matelijoita tyypillisesti nähdä Suomessa ainakaan kotien sisällä asti. Poikkeustapauksiakin kuitenkin on, kuten Porvoossa saatiin yllättäen huomata maanantaina 20. kesäkuuta.

Porvoon Keväkummussa sijaitsevan rivitalohuoneiston terassin ovi oli puolenpäivän aikaan auki. Pihalla luikerrellut rantakäärme oli päätynyt avoimesta ovesta sisään rivitaloasuntoon. Kutsumatonta vierasta noutamaan hälytettiin pelastuslaitos.

Pelastuslaitos kävi poistamassa käärmeen rivitalosta, eikä kellekään koitunut Uusimaa-lehden mukaan vahinkoa. Myös käärme selvisi tilanteesta ehjin nahoin. Kyseessä oli rantakäärme, josta ei ollut ihmisille lähtökohtaisestikaan vaaraa.

– Poistimme rantakäärmeen asunnosta ja päästimme sen takaisin luontoon, pelastuslaitokselta kommentoitiin.