Suomalaiset ovat loman tarpeessa – alle kuukausi ei riitä palautumiseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Henkilöstö- ja palkkapalvelujen tarjoaja SD Worx on toteuttanut eurooppalaisille työntekijöille kyselyn loman tarpeeseen liittyen. Kun eurooppalainen työntekijä kaipaa keskimäärin 17 lomapäivää, on suomalaisen työntekijän tarve kaksi kertaa enemmän.

Suomalainen työntekijä tarvitsee huomattavan pitkän loman palautuakseen työn rasituksista eurooppalaisiin kollegoihinsa verrattuna. Eurooppalaiset tarvitsevat keskimäärin 17 lomapäivää ladatakseen akkunsa. Italialaisille riittää 11 lomapäivää ja brittityöntekijöille vain 8,5 päivää. Kyselyyn vastasi 10.000 työntekijää.

Alle puolet kyselyyn vastanneista pitää kesälomansa aina samaan aikaan. Sen sijaan kolmasosa suosii lomapäivien ripottelua esimerkiksi pitkille viikonlopuille ja yksittäisille vapaapäiville. Lomista sovitaan keskimäärin noin viisi viikkoa ennen sen pitämistä.