Risto Räppääjä -elokuville jatkoa – uuden elokuvan kuvaukset alkavat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittuihin Risto Räppääjä -lastenkirjoihin perustuva suomalainen elokuvasarja saa jatkoa. Solar Filmsin tuottaman Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan kuvaukset alkavat heinäkuussa. Ensi-iltapäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Uudessa elokuvassa Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää seikkailevat pelimaailmassa. Maria Sidin ohjaama elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan samannimiseen kirjaan. He vastaavat myös elokuvan käsikirjoituksesta.

Video: Staran haastattelussa Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan tähdet Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio ja Minka Kuustonen sekä elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Elokuvassa nähdään myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Muissa aikuisrooleissa nähdään muun muassa Jutta Järvinen ja Aku Sipola. Lapsinäyttelijöiden nimet julkistetaan myöhemmin erikseen.

Ensimmäinen Risto Räppääjä kirja ilmestyi jo 25 vuotta sitten eli vuonna 1997. Kirjoihin perustuvista elokuvista viimeisin, Risto Räppääjä ja väärä Vincent ilmestyi vuonna 2020. Tuleva Risto Räppääjä ja villi kone on elokuvasarjan yhdeksäs osa.