Idols-tähti Jani Wickholm tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Idols-ohjelman kautta iskelmätähdeksi noussut Jani Wickholm on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta. Hän sai tuomion tapauksesta Keski-Suomen käräjäoikeudelta 25. toukokuuta. Tuomio on lainvoimainen.

Wickholm tuomittiin teosta 45 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän sai 20 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa 120 euroa. Wickholmin on myös maksettava valtiolle rikosuhrimaksua 80 euron edestä ja päihdetutkimuskustannuksia 42 euron edestä.

Tuomion taustalla on 13. tammikuuta tapahtunut onnettomuus, joka tapahtui Wickholmin ajettua yöllä päihtyneenä. Hänen autonsa suistui ulos tieltä Petäjäveden Metsä-Piesantiellä. Wickholmin veren alkoholipitoisuus oli törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävä 1,61 promillea.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan olosuhteet olivat omiaan aiheuttamaan vaaraa muiden turvallisuudelle. Wickholm kertoi joutuneensa edellisenä päivänä pahoinpidellyksi illanvietossa, minkä seurauksena hän päätti poistua paikalta autollaan oluen ja jaloviinan nauttimisesta huolimatta. Tähden mukaan hän ajoi ojaan ajettuaan 35-40 kilometrin tuntinopeudella tien liukkauden vuoksi.