Fat Lizard joutui luopumaan topless-tölkeistään

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaispanimo Fat Lizardin tunnusmerkiksi ovat muodostuneet täysin aukeavat 360-tölkkikannet. Nyt Espoossa toimiva panimo on kuitenkin joutunut luopumaan niistä maailmanlaajuisen alumiinipulan vuoksi. Kaupoissa muutos alkaa näkyä heinäkuun aikana.

Fat Lizard nimesi huomiota herättäneen kansiratkaisunsa topless-tölkeiksi. Jatkossa yhtiön juomat pakataan perinteisiin tölkkeihin. 360-tölkkikansia tehtaillut englantilainen Crown Holdings Inc. ilmoitti tänä keväänä lopettavansa kyseisten kansien valmistuksen toistaiseksi.

Fat Lizardin mukaan epätavallinen kansaivalinta ei liittynyt alunperin vain markkinoilla erottumiseen, vaan myös käytännön seikkoihin ja juomakokemuksen monipuolistamiseen. Panimon luova johtaja Topi Kairenius kertoo täysin aukeavan kannen vapauttavan oluen aromit samaan tapaan kuin lasista nauttiessa.

– Standardikanteen vaihtaminen ei tietenkään muuta juoman laatua tai muita ominaisuuksia, mutta melkeinpä vaatii sitten lasin tölkin rinnalle. Jos siis mennään nautinto edellä, Kairenius kertoo tiedotteessa.