FIAn päätös: Venäläiset saavat olla mukana Jyväskylän MM-rallissa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jyväskylän MM-ralli ajetaan tänä vuonna 4.-7. elokuuta. Monien muiden urheilutapahtumien tapaan kysymysmerkkinä oli tänä vuonna se, saavatko venäläiskilpailijat osallistua ralleihin maan hyökättyä alkuvuodesta Ukrainaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA on ilmoittanut venäläisten saavan osallistua Jyväskylän MM-ralliin. Kilpailuun on ilmoittautunut kolme venäläiskilpailijaa. He kisaavat ilman maatunnuksia, heillä ei ole käytössään maansa lippuja eikä kansallislauluja, ja he ovat allekirjoittaneet tuomitsevansa Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen.

– Tämä on inhottava tilanne. Kyseessä on kansainvälinen kilpailu ja silloin mennään FIA:n sääntöjen ja ohjeistusten mukaan. Jos kyseessä olisi kansallinen kilpailu, silloin toimisimme toisin, kertoi Suomen autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter STT-uutistoimistolle.

Bitterin mukaan venäläisautoilijat ovat kisanneet Kroatiassa, Portugalissa ja Sardiniassa samoilla FIA:n ohjeilla. Viron MM-rallissa venäläisten kisailijoiden maahantulo evättiin maan sisäministeriön toimesta.