Jalkapallofanit räjäyttelivät Oulussa – poliisi tutkii rikoksena

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisi kertoo tutkivansa räjähderikosta ja vaaran aiheuttamista Oulussa. Rikostutkinnan aiheuttanut räjähdys tapahtui yleisön joukossa AC Oulun ja Vaasan Palloseuran välisen jalkapallo-ottelun lopussa.

– Poliisin saamien tietojen mukaan Oulussa pelatun veikkausliigan ottelun AC Oulu – VPS lopussa vierasjoukkueen fanikatsomon vieressä räjähti kaksi ilotulitetta. Samojen tietojen mukaan myös urheilustadionin eteläpään kaiteelle sytytettiin kaksi savupommia, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan atadionin eteläpäädyssä sijaitsevan muurin yli oli myös heitetty kaksi palavaa soihtua ja räjähde, joka aiheutti suuren äänen. Kyseiset soihdut ja räjähde lensivät yleisön joukkoon. Poliisi on aloittanut esitutkinnan ja ottanut asiaan liittyen kolme henkilöä kiinni. Poliisi pyytää paikalla olleita katsojia ilmoittautumaan poliisille, mikäli heille on aiheutunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.