Alkukesästä grilli on kuumana ja ihmiset jaksavat väkertää upeita herkkuja hiillosperunoineen ja ribsejä BBQ-kastikkeineen. Usein grilliherkuille saa maittavia kasvisvaihtoehtoja esimerkiksi sienten avulla. Nyt kaivoimme esille hyvän ja toimivan reseptin, jonka avulla voi valmistaa portobello-hodareita.
Portobello-hodarit ovat nopea kasvisruokavaihtoehto kesän grillijuhliin. Muita täytteitä voit toki varioida vapaasti ja saat hodareista myös vegaanisia jättämällä majoneesin pois tai vaihtamalla sen vegaaniseen majoneesiin. Resepti:
2 kpl Champ portobelloa
8 kpl hot dog-sämpylää
1 tomaatti kuutioituna
1 kevätsipulin varsi viipaloituna
paahdettua sipulia
aiolia
Marinadi:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
2 tl sinappia
suolaa
pippuria
Poista portobelloista kannat ja leikkaa hatut neljään viipaleeseen. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sieniviipaleille. Grillaa sienet kypsiksi noin 3-4 minuuttia per puoli. Aseta portobellosuikale hodarisämpylään ja lusikoi päälle tomaattia, aiolia, kevätsipulia ja paahdettua sipulia.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten grillaus, hot dog tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka.