Red Bull Lentopäivä lauantaina Helsingissä – mukana lentävä sauna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteinen koko perheen maksuton ja vauhdikas viihdetapahtuma Red Bull Lentopäivä järjestetään lauantaina 20. elokuuta Helsingin Tokoinrannassa kello 11.00-15.00. Maailmanlaajuisesti konsepti on tavoittanut 150 tapahtumassa jo 3,5 miljoonaa katsojaa.

Helsingin tapahtumassa on mukana 35 tiimiä, jotka ovat suunnitelleet ja rakentaneet toinen toistaan erikoisempia lentolaitteita. Niillä yritetään lentää mahdollisimman pitkälle meren yläpuolella. Lentolaitteet pääsevät vapaaseen lentoon noin viiden metrin korkeudelta.

Viisihenkisten joukkueiden mukana kilpailussa on ennakkotietojen mukaan lähes 200 kiloa painava lentävä sauna, joulupukki poroineen ja lentävä pizza. Kilpailun suurin lentolaite on kuitenin noin 10 metriä siipiväliltään oleva purjelentokone. Voittaja valitaan muun muassa lennon pituuden, viihdyttävyyden ja lentolaitteen luovuuden mukaan.